Alles wat je moet weten over het CBR-praktijkexamen

Ga jij binnenkort je praktijkexamen doen en ben je benieuwd wat je hier precies van kunt verwachten en vooral, waar je echt aan moet denken voorafgaand aan en tijdens je examen? In dit artikel leggen we in het kort uit hoe het CBR-praktijkexamen in zijn werk gaat, wat je allemaal mee moet nemen naar het examen en hoe je je zo optimaal mogelijk kunt voorbereiden op jouw praktijkexamen.

De voorbereiding op het praktijkexamen

Het praktijkexamen is voor veel mensen een spannend moment en het is dan ook zeker niet gek als je enigszins zenuwachtig bent van tevoren. Maar bedenk je wel, je gaat niet zomaar examen doen en je hebt hard gewerkt en veel rijlessen gevolgd om dit moment te bereiken! Zorg van tevoren in ieder geval dat je voldoende gegeten en gedronken hebt en dat je comfortabele kleding draagt, waar jij je lekker in voelt.

Wat moet je zeker niet vergeten?

Als je naar je praktijkexamen gaat, vergeet dan niet de volgende dingen mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het bewijs dat je je theorie-examen succesvol hebt volbracht
  • De uitnodiging voor het praktijkexamen
  • Je bril of lenzen (als je een bril of lenzen draagt)

Voordat het praktijkexamen begint

Voordat je daadwerkelijk aan je praktijkexamen kunt gaan beginnen, zijn er eerst een paar voorbereidende zaken. Allereerst maak je kennis met de examinator en krijg je een duidelijke uitleg van hoe het praktijkexamen in zijn werk zal gaan. Vervolgens zal de examinator samen met jou (en meestal ook jouw rijinstructeur) naar buiten gaan en jou vragen om een bepaald kenteken op te lezen vanaf een afstand van ongeveer 25 meter. Dit is ter controle van jouw zicht. Hiernaast kan de examinator je nog enkele vragen stellen over de auto waar jij in gaat afrijden.

Het praktijkexamen zelf

Nadat alle voorbereidingen succesvol zijn afgerond, is het tijd voor het echte praktijkexamen. Jullie stappen in de auto en je zal van de examinator een bestemming te horen krijgen. Naar deze bestemming rijd je vervolgens toe met behulp van een navigatiesysteem, tijdens deze rit zal de examinator jou verschillende instructies geven. Heb jij je bijzondere verrichting al succesvol volbracht tijdens je eerdere tussentijdse toets (TTT), dan hoef je dit tijdens je praktijkexamen niet nogmaals te doen. Tijdens het examen beoordeeld de examinator onder andere jouw rijvaardigheid, verkeersinzicht en kijkgedrag. De totale duur van het praktijkexamen is rond de 35 minuten.

Klaar met het examen… en dan?

Nadat je bent aangekomen op de vooraf genoemde locatie, rijden jullie weer terug naar het startpunt van de rit: het CBR-examencentrum. Hier zal de examinator samen met jou de afgelegde rit evalueren: wat ging er goed en wat kon er beter? Je krijgt dan ook meteen te horen of je geslaagd of gezakt bent voor je praktijkexamen. Ben je geslaagd? Dan staat niets jou meer in de weg om je rijbewijs aan te gaan vragen! Ben je gezakt? Dan kan je na een aantal lessen een herexamen doen.

JA, IK WIL GRAAG EEN GRATIS PROEFRIJLES

In welke auto les je bij jullie?

Je krijgt goede kwalitatieve rijlessen in een mooie Volvo V40. Onze rijschool in Breda en omgeving heeft een hoog slagingspercentage. Dus wil je snel je rijbewijs halen, kom dan lessen bij de beste rijschool in Breda.
Gratis Proefles!

Waarom zou ik voor een pakket moeten kiezen?

Bij 076-Breda ben je goedkoper uit als je een pakket kies inplaats van losse lessen, in pakket B en C zit de tussentijdse toets en in elk pakket zit een rijexamen inbegrepen.
Ga naar Pakketten!

Rijbewijs halen Breda

Een goede autorijschool in Breda en omgeving is belangrijk om je rijbewijs snel en betrouwbaar te halen.
Het is vrij eenvoudig: Om kwalitatief goede autorijlessen te krijgen hoort daar een eerlijke en redelijke prijs tegenover te staan voor de betrouwbaarheid en vakkundigheid die je krijgt.

Rijles Breda

Rijles in Breda volgen bij Rijschool 076-Breda kan zo snel mogelijk! Wat zijn onze voordelen?

  • Jouw eerste rijles bestaat uit een gratis proefrijles. Tijdens deze les kijken wij hoe jij het autorijden ervaart en hoe jij met onze aanwijzingen omgaat. Op deze manier kijken wij hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zult hebben.

  • Wij hebben geen wachttijden! Dat betekent dus wanneer je contact opneemt dat je gelijk kunt beginnen!

  • Rijschool 076-Breda heeft een van de beste rijinstructeurs van Breda die ervoor gaat zorgen dat je je rijbewijs zeker gaat halen!

Goedkope rijschool Breda

Je kunt bij ons zonder extra kosten in de avond, óók op de zaterdagavond, en zelfs op zondag lessen. En dat is prettig, want wij weten ook dat je overdag naar school, je stage of je werk moet. Over gemak gesproken!
Wij bieden je verschillende pakketten aan. Deze complete pakketten zijn inclusief het praktijkexamen, de tussentijdse toets en theorie via de app. Met onze pakketten zijn wij een van de goedkoopste rijscholen in Breda, Etten Leur en omgeving!

Gratis Proefles en Top Rijlessen in Breda!

Op zoek naar een rijschool in Breda? Bij Rijschool Breda bieden we gratis proeflessen aan! Ontdek onze professionele instructeurs en ervaar zelf hoe het is om te rijden in Breda tijdens een proefles. Meld je vandaag nog aan voor een proefles Breda en start jouw reis naar een succesvolle rijopleiding. Bij Rijschool Breda ben je aan het juiste adres voor kwaliteit en service. Wacht niet langer, boek nu jouw gratis proefles in Breda

Platform voor consentbeheer door Real Cookie Banner